Kutyaszállítás

Megszavazták a Brexitet az angolok és ki fognak lépni az Európai Unióból. Mit jelent ez a kutyaszállításra és a kutyakereskedelemre a magyarországról angliába áradó kutya eladással?

A kutyakereskedelem meg fog halni az már tuti, a kutyaszállítás is meg fog halni magyarországról angliába, mert az EU pet passport nem lessz többé érvényes és az angol törvények a kisállat importra is meg fog változni.

Az mellett ha a szabad mozgás megszünik az ide oda költözködés is megszűnik így az a kevés kutya ami esetleg a tulaj után menne nem éri meg, mert az útikőltség többe kerül mint a szállítási díj. Ha meg megint bevezetik a karantént akkor annak a díjja meg a többi díjak túl magasra teszik fel a szállítási árat. Nagyon kevés magyar fogja megfizetni a közel ezer fontos osszeget + -.

Azt ajánlom mindenkinek akinek a fő eladási iránya Anglia hogy az árakat úgy szabjátok meg hogy gyorsan elmenjen az alom és minél több alom mielőtt megszűnik a piac. Magyarországon a nyugati árakat nem tudják és nem is fogják megfizetni az emberek. A kutya árak ugyanakkor elszabadultak és már szinte többet kérnek akik tenyésztik mint amiért pl angliában kelnek el. Aztán persze le megy az áruk mikor a kis kutya már öregebb és még mindig otthon van, de akkor meg már nem nagyon kel. Az Árat akkor kell levinni mielőtt még a kutyát elkezditek árúlni.

Én pl megnézem az árakat és az átlag alá megyek kb 15 – 20%-al és egy héten belül nagyon jó haszonért eladom a kicsiket. Gyorsan forog több hasznot hoz éves szinten.
Tudok válogatni a vevők között, mert nem akarom hogy a kiskutya olyan helyre keruljön ahol egyedül van vagy a kutyát karácsonyra veszik vagy húsvétra ajándékként. A kutya egy életre szól nem csak karácsonyra.

https://www.gov.uk/take-pet-abroad/overview