Kutya Eladás Angliában

Mint mindenki tudja a kutya export elszaporodott az Európai Unióba mióta az Európai Pet Travel Scheme életbe lépett. Megkönnyítette az állatok utzását más országokba.

Dog exportAnglia se kivétel ez alól és 2012 Januártól Angliába is sokkal könnyebben lehet kutyát macskát bevinni. Nincs már 6 hónapos karantén és 30 napos vér vizsgálat. Csak az útlevél kell és kész és már mehet is a kutya.

A kutya eladás angliában nem olyan egyszerű mint gondolnánk.

Evvel elszaporodott a kutya export ami nagy felbojdulást okozott az Angol kutya tenyésztők köreiben. Rövid pár hónap alatt felére esett a jövedelmük és felére esett az eladott kutyák száma is. Mert akárhogy nezzük a tenyésztő se más mint kutya szaporító hisz általában abból él hogy kutyákat szaporít haszonért. Van egy két igazi tenyésztő de azok esetleg egyszer ha fedeztetik a kutyájukat és kész hisz nem a kutyából eladott profit hanem a kutya versenyeken elért eredménye a fő célja.

Na ezek az angol kutya szaporítók akik aztán mind tagja az Angol Kennel klub-nak és külömböző un. állatvédő egyesületeknek összefogtak és elkezdtek egy óriási negatív kampányt kelet európai kutyák ellen.

De már előremegyek nagyon.

A könnyített kutya utazási tőrvény aztán kinyitotta a kaput a sok Magyar “kutyabarát” előtt is és elkezdték kihordani a kisebbnél kisebb kutyákat. 6 hetes, 8 hetes, nekik mindegy volt csak jöjjön angliába és adjuk elfelé.

Persze az angolok se hülyék és gyorsan rájöttek hogy a kutyák nem 4 hónaposak amit a törvény elő ír (3 hónapos korában kaphatja meg a veszettségi oltást és meg utánna 21 napnak kell eltelnie mielőtt beutazhat egy másik Európai országba, beleértve angliát is). A 6 meg 8 hetes kutyát senki se nézi 4 hónaposnak igaz? Csak egy igazi Magyar kutya exporter lehet olyan hiszékeny hogy azt hiszi majd azok is elhiszik.

Tehát mi kell hogy legálisan kutyát exportáljunk Angliába? Kell egy kutya szállítói license. A kocsi le kell vizsgázva legyen kis állat szállításra. Kell egy importer license. Kell egy kennel ahova ideiglenesen al kell helyezni a kutyákat miután beérkeznek angliába. Kell egy telephelynek lenni Magyarországon és Angliában is hogy a TRACES rendszerben be tudjuk őket vezetni. Majd ha ez mind megvan akkor már semmi más nem hiányzik mint az Állat bolt license ami kötelező ha évente 5-nél több kutyát adunk el és nem a saját házi állatunk szülte, vagy ha import kutyát akarunk eladni akár egyet is.

Ezek a fentiek csak akkor kellenek ha exportra jön a kutya, tehát eladásra. Na mindezek felett, miután a fentebb emlitett angol “tenyésztők” és az angol kennel klub organizáció negatív kampánya, az egyik eredményük az hogy az összes angol állat eladási weblap bele tett egy új részt a felhasználói szabályzataikba, hogy import kutyát nem lehet hírdetni a weblapjaikon. Ha igen és rájönnek, akkor rögtön lezárják az illető accountját a weblapon, feljelentik a rendőrségen és az állat egészségügyi szerveknél.

A büntetés lehet 3 hónap börtön, vagy £2,500 font és az mellett az állatokat is elveszik.

Nekünk megvannak az engedélyeink, kivéve a kutya bolti license. Ha ki akarjátok hozni eladásra a kutyátokat mi szívesen kihozzuk őket és utánna úgy csináljátok ahogy akarjátok.

Sell your import dogs here for
FREE
http://petandstuff.com

7 hozzászólás a(z) “Kutya Eladás Angliában” bejegyzéshez

 1. Sziasztok en angliaban elek. Haza megyek pihenni. De viszont otthon szetetnek venni egy kiskutyat es szeretnem magammal hozni mikor megyek vissza 8 hetes ha sajat reszre hozom a kutyus akkor mi a helyzet? Koszonom szepen

  • Szia
   Egyseges europai torveny hogy a kutyanak 12 hetesnek kell lennie mielott megkaphatja a veszettsegi oltast es utanna meg 21 napnak kell eltelnie mielott masik EU orszagba utazhat.
   Teljesen mindegy hogy sajat magadnak hozod vagy masnak. Veszettsegi oltas nelkul nem utazhat masik orszagba a kutya es macska se.
   Igazabol nincs mit csinalni mint megvarni hogy legalis legyen, mert az uton kihuzhassak a kocsit ellenorzesra akarmelyik orszagban es ha eszre veszik a kutyat elviszik karantenba, es vagy elaltatjak vagy a tulaj koltsegere beoltjak, megvarjak a 21 napot mielott elengedik es az egy csomo penz a buntetesen kivul. A kennel koltseg, amiert elvittek oda, az allatorvos, stb.

Vélemény, hozzászólás?