0044 7717 577532

Kutya Útlevél

A kutya útlevél kötelező az Európai Unióban ha másik országba visszük kutyánkat macskánkat és az állatorvos állítja ki

Angliába bemenet a macskákra ugyanaz vonatkozik mint a kutyákra, kivéve, -nem kell a féregkezelés

Utazás előtt kb egy hónappal el kell menni a kutyával macskával és beültetni a microchipet és beadatni a veszettség elleni oltást 

Vigyázni kell hogy a microchip beültetési dátuma – a veszettségi oltással egy napon, vagy korábbi dátummal legyen, másképp a veszettségi oltás nem érvényes és az angolok nem fogják be engedni.

  • Ha ez az első veszettségi oltása a kutyusnak-macseknak akkor az oltás beadásától 21 nap eltelte után utazhat a kutya vagy macska más Európai Uniós országokba, beleértve angliát is. 
  • Ha már van veszettségi oltása ami érvényes a beautazás napján akkor nem kell újra beoltani. 
  • Ha már van veszettségi oltása de hamarosan lejár és a lejárati idő előtt megkapja az újat akkor nem kell a 21 napot megvárni hanem utazhat rögtön. 
  • Ha az előző oltás lejárta után egy nappal vagy később kapja meg az új oltást akkor a 21 napot meg kell várni mielőtt utazhat.

Tehát a legjobb nem megvárni az utolsó pillanatot hanem beadatni az oltást időben.

Angliában nem kötelező a veszettségi oltás, mert nincs veszettség. De ha a kutya-macsek elhagyja angliát és vissza akar jönni angliába, akkor kötelező beadatni, mert másképp nem engedik be.

Van egy két ország mint például Anglia, Norvégia és Svédország ahol a féregtelenítést is megkövetelik. Ezt az utazás előtti napon kell beadatni, mert csak 120 óráig érvényes, de 24 órának el kell telnie a beadás után mielőtt átlépheti a cél ország határát és ha a maradék 96 óra idő alatt az állat nem lépi át a cél országnak a határát meg kell ismételni. Ennek a beadási dátuma mellett a beadás óráját és percét is be kell irnia az állatorvosnak az útlevélbe

Az Unión belöli utazáshoz szintén szükséges az egészségi vizsgálat aminek az utazás megkezdése előtt 24 órán belül kell megtörténnie. Ez azt bizonyítja hogy az állat egészsége megfelelő volt az utazáshoz. Ennek a dátumát is be kell az orvosnak írnia az állat útlevelébe.

Könnyű az állat útlevelet elintézni, mert csak el kell menni a kutyussal-macsekkal az állatorvoshoz és betetetni a chipet és beoltatni veszettség ellen és ugyanakkor az orvos meg is csinálja az útlevelet ha azt is kérik.

Postán nem lehet az állat útlevelet megkérni. Oltási könyvet már nem fogadnak el Európai Uniós országokban, hanem mindennek az egységesített állat útlevélben kell lenni. Ha valaki soha nem viszi külfőldre a kutyáját-macskáját akkor nem kötelező az állat útlevél hanem országon belül lehet az oltási könyvet továbbra is használni.

Mennyibe kerül az állatútlevél?

A mi gyakorlatunk szerint, a microchip, a veszettségi oltás az állat útlevél, a féregkezelés és egészségi vizsgálat 10,000-20,000 forintig van általában. Persze orvosa válogatja.

Bővebb információ és pontos adatok hogy mi kell a kutya-macska útlevélhez és hogy a kutya útlevelet hogy kell kitölteni itt lehet találni 

Telefon: 07717 577 532
Int: 0044 7717 577 532
Email:
Kutyaszállítás Email