Kutyát eladni angliában

mint tudjuk sokkal magasabbak árakon lehet mint Magyarországon és sokan szeretnék ott eladni az almukat, de az angol weblapok nem engedik az import kutyák macskák hirdetését. Az angolok nagyon rasszista népség és akadályozza a külföldieket ahol csak tudják így a kis állat eladásban is.

Miért akadályozzák? Mert 2012 Januárig nem lehetett kutyát behozni az országba csak 12 hónaposan es akkor is csak 6 hónap karantén után. Evvel kizárták az import kutya lehetőséget, mert senki nem akarta kínozni a kutyáját 6 hónapig a karanténban. Nem kellet felniük a konkurrenciától. 2012 Januártól ez megváltozott az egységes EU állat útlevél bevezetésével.

Hirtelen a sok kelet európai felfedezte az angol kutya árakat és elöntötték angliát olcsó egészségesebb kutyákkal. Mint köztudott az angol kutyáknak kb 10-15 % százaléka genetikailag beteg, mert évtizedekig a beltenyészet uralkodott a hosszú karantén miatt. Nem jött be friss vér igy egymás közt pároztatták őket ha tetszett ha nem mert nem volt más.

Az áradatra kb 2013-ban összefogtak az angol tenyésztők és masszív negatív kampányt kezdtek el az országban az olcsóbb és egészségesebb kelet európai kutyák ellen mivel nem tudták eladni a saját kutyáikat még fél áron se. A forgalmuk és jövedelmük a felére csökkent nagyon gyorsan. Ott ragadtak a sok beteg £2000-£3000 ezer fontos angol buldogokkal és más fajokkal, mert a kelet európait 1000 fontért adták egészségesebben.

A negatív kampány hatására a legtöbb és a fő és a legjobb angol hirdetési weblapok ahol kutyákat lehet hírdetni kitiltotta a külfőldi (import) kutyák hírdetését. Azt mondja a felhasználói utasításukban hogy “ha gyanítják hogy import kutya van hirdetve rögtön megszüntetik a hírdetést és zárolják az illető tagságát”. Igy is csinálják!

Tudni kell hogy ezek a weblapok olyanok kezében vannak akik ők maguk is tenyésztők vagy valamilyen érdekeltségük van tenyészetben és a kutya businessben. Tehát védeni akarják a jövedelmüket. Persze mind azt a kifogást használja hogy angliában nincs veszettség és nem akarják hogy bekerüljön. Mint tudjuk ez egy rakás kutyaszar kifogás, mert európában sincs veszettség a kutyák között. Valamivel magyarázniuk kell, mert nyiltan nem hivatkozhatnak arra hogy oda a jövedelmük!!

Evvel a lépéssel kizárták a kelet európai és import kutyákat a piacról. Szintén benne van a felhasználói szabályzatban hogy egy évben csak kétszer hírdethetsz kutyát eladásra hacsak nincs tenyésztői licenszod. Itt úgy hívják hogy Licensed Breeder (ha többször próbálsz hírdetni törlik és megszüntetik a tagságod mint ezt már sokan tapasztalták is).

Na evvel aztán ki vannak jól, mert hogy azt megkapd kell egy csomo mindent csinálnod a lakásodnál mint pl kennel építés, kifutó építés, eljárási terv hogy adsz túl a kutyaszaron, hogy gyűjtöd a kutyaszart, kaja tárolási módja, hűtése-fűtése a kennelnek, emergency eljárások, állatorvosi jóváhagyás, stb. Egy csomo pénz es a legtöbb kelet európai lakást bérel ahol ezt nem is tudnák megcsinálni már eleve. Az mellett azt irják hogy evvel a kutyafarmokat próbálják kiszűrni de a licensed tenyésztők akik viszont simán hírdethetnek annyit amennyit akarnak, igazából semmi mások mint kutyafarmerek hisz a haszonért tenyésztenek, de az rendben van velük addig amíg angol az illető, mert ugye a külfőldi aki lakást bérel nem tud licenszot szerezni a lakásra.

Szerencsére egyre több angol és egyre több felelősség tudó angol tenyésztő rájött hogy a kelet európai kutyák sokkal egészségesebbek és olcsóbbak és onnan vásárolnak, de beleszaladnak abba a problémába hogy nem tudják hol találják meg ezeket a kelet európai kutyákat és a tenyésztőket, mert nem beszélik a nyelvet és nem tudják a helyi ujságokat olvasni.

Ha angliában akarod a kutyád eladni magasabb áron mint otthon, akkor tedd fel erre a weblapra Kutyaeladás angliában ami direkt azért lett létrehozva hogy akárki tudjon hírdetni . Teljesen ingyenes a hírdetés és 75 napig megy egyfolytában a hirdetésed, tehát már újszülött kortól lehet hírdetni. Ha több almod van azt is nyugodtan lehet hírdetni. Angol törvények szerint 8 hetes kornál korábban nem szabad szétválasztani a kiskutyát a szülőtől.

http://petandstuff.com/ angolul van az angol, pénzes vásárlóknak, de tök mindegy hogy rossz angolsággal akár Google fordítóval van megírva, mert legalább megértik és emailben nem nehéz kapcsolatot tartani velük mint többen azt már tudják akik oda adtak el kutyákat. Minden lehetőség számít és ez egy kitűnő lehetőség ingyenes hirdetéssel.