Tiltott Kutya Angliában Amerikai Staffordshire Terrier

Tiltott kutya Angliában a cím, mert Magyarországon elterjedt az Amerikai Staffordshire Terrier és többen is szeretnék kihozatni őket Angliába.

Erre már több érdeklődőnek is válaszoltam emailben, de itt is leírom mert biztos hogy mást is érdekel.

Amerikai Staffordshire TerrierAmerikai Staffordshire Terrier kutya angliában nem elismert faj. Ami azt jelenti hogy tiltott kutya.
Miért?? Mert Angol törvény szerint ha a kutya úgy néz ki vagy olyan karaktere van mint egy tiltott kutyának akkor tiltva van és mivel az Amerikai Pitbull kutyához hasonlít ami tiltva van angliában, így az AmStaff is tiltott.

Hiába szelíd, törvény szerint akkor is tiltott kutya. Behozni az országba nem szabad. Ha valaki be próbálja csempészni és elkapják az Angol oldalon, a kutyát is elveszik és elaltaják és az illetőt is jól megbüntetik és még börtön is lehet belőle. A kocsit is elveszik csempészésért.

Persze vannak itt angliában is AmStaff kutyák és még árulják is őket az interneten. Sőt olyan is van aki behozza. 2013 Októberben vittem haza egyet akit 2 éve hozott ki a gazdája Magyarországról. Azt mondta hogy “a határon majdnem elvették tőle, de aztán elvitték a kutyát tesztelni úgy hogy a gazdája ne legyen ott, állat orvost hívtak, és pár óra után úgy döntöttek hogy be engedik”, mert tényleg nagyon szelíd kutyus volt.

Kutya szállító cégre mint mi is vagyunk, nem bíznám rá ha be akarnám hozni, mert ha a határon el akarják venni, ők nem tudnak olyan döntést hozni mint a tulaj.

Csak azt tudom ajánlani hogy a tulaj is utazzon vele és ha a határon baj van akkor eldöntheti hogy visszafordul vele Magyarország felé, vagy hagyja hogy az angolok elaltassák, vagy ha esetleg jó indulatú a vámos akkor esetleg kivizsgálják és addig ott marad vele ha lehet.

A múltkor direkt felhívtam a DEFRA-t (ez szabályozza az import-export állatokat angliában) hogy hátha ki tudok belőlük húzni valami kiutat. A lady akivel beszéltem nagyon barátságos és közlékeny volt és Ő is csak azt tudta mondani ami a törvény, de annyit ki tudtam belőle húzni hogy függhet a vámostól is és attól is hogy a kocsit megnézik a határon vagy sem. Nem minden kocsit néznek meg hanem szúrópróba szerűen csinálják.

Akkor se érdemes megkockáztatni hogy megnézik e a kocsit vagy sem. Le kell regisztrálni a kutyát a határnál és az útlevelét bemutatni hogy le ellenőrízzék a Francia oldalon. Ha az Angol kihúz ellenőrzésre akkor nem mondhatja hogy csempészés, mert a papírjai le voltak ellenőrízve mielőtt átért Angliába. Ha meg nem nézik meg a kocsit az Angol oldalon akkor símán bejutott.

Tehát mindenképpen azt ajánlom hogy a tulaj utazzon vele, hogy ha szükséges el tudja dönteni a határon hogy mi legyen.

2 hozzászólás a(z) “Tiltott Kutya Angliában Amerikai Staffordshire Terrier” bejegyzéshez

  1. Sziasztok. Mi tegnap beszéltünk egy angol állat orvossal aki azt az információt nyújtotta hogy a kutya szállítása előtt 24 órával regisztrálni kell a kutyát a defra-nal es a határon nem lehet semmi baj. Csak hogy frissítsem a témát.

    • Ha en allatorvos lennek, nem utnem bele a dolgom olyanba amihez nem ertek. Ha en kutyat szallitok nem adok tanacsot hogy a kutyat hogy kell muteni.
      Sajnos sok allatorvossal talalkoztam mar aki mindent tud csak eppen azt nem tudja miert nem engedtek at a kutyat a hataron mikor az O hibaja. Minden honapba akad egy aki mindent tud. Ha ruha varrasroll van kerdesem a szabot kerdem, ha virag termesztesrol akkor a kerteszt kerdem. Vagy van aki a kemenyseprot kerdi hogy kell varrni es van aki az esztergalyost kerdi hogy kell kerteszkedni??
      A multkor is eppen kutyat hoztunk at es a hatarnal egy magyar csomagszallitot nem engedtek at a macsekkal, de hisz az allatorvos pontosan tudta mi kell. Na! Fent a magyarazatom a kerdeshez.

Vélemény, hozzászólás?