0044 7717 577532

Ezt azért írom, mert unom már hogy egyes un. kutya-macska szállítók ijesztgetési szöveget használnak a weblapjukon hogy saját maguk felé tereljék azon személyeket akik kisállataikat szeretnék angliába vagy más EUs országokba szállítatni olyan szövegeket használva ami azt sugallja hogy mások nem szabály szerint szállítják, így kételkedést kiváltva.
Éppen azokra kell figyelni akik ilyen szöveget használnak, mert éppen azok akik általában övön aluli technikák használatára hajlamosak és készségesen átverik az ügyfelet.

A kutya/macska szállítást EU s törvény szabályozza amit minden kisállat szállítónak be kell tartani. A törvény azt mondja hogy kisállat szállítási engedéllyel kell rendelkezzen és a jármű amivel szállítja azokat szintén engedéllyel kell hogy rendelkezzen aminek külömböző követelményeknek kell megfelelni hogy a licenszot megkapja és törvényesen szállíthasson kisállatokat, többnyire kutyákat és macskákat. A vadász görény is ide tartozik, de abból olyan kevés van hogy evente egy – kettő fordul csak elő.

Havonta több hívást is kapunk olyan tulajdonosoktól akiknek a kutyája/macskája nem tudott angliába bejutni valami ok miatt és nem csak olyanoktól akik a saját kedvenceiket szállították, hanem olyantól is aki valamiféle un. szállítócéget (általában csomag céget) bízott meg. 

Ilyen esetben ha az állatot nem engedik be akkor franciaországban a kikötő körül valahol általában ott hagyják egy licenszed kennelben vagy kutya-macska hotelban amig a feltételek meg nem lesznek a beutazáshoz, de már halottam több olyat is hogy simán letették valahol és otthagyták

2014 December 29 óta egységes Európai törvény vonatkozik arra hogy mi kell hogy az állatok törvényesen egyik EU országból a másikba utazhassanak. Az egyik az az hogy a kutya-macska minimum 12 hetesnek kell legyen mielőtt a veszettségi oltást megkaphatja és utánna még 21 napnak kell eltelnie mielőtt másik Uniós országba utazhat. Ez mostmár egységes európa szerte es minden Uniós országra vonatkozik.

Tehát ha valaki azt mondja hogy hivatalosan elvisz egy olyan állatot ami csak 3 hónapos másik európai országba az hazudik, (kivéve ha állat bemutatóra,versenyre viszi a kiskutya anyjával együtt, de akkor bizonyitani kell meghívóval, benevezési jeggyel, stb, hogy tényleg csak az a célja és utánna megy vissza velük haza) mert egyébként illegális és ha a rendőr megállítja útközben akkor el is veszi az állatot beteszi kennelbe és újra meg fogják csináltatni a veszettségi oltást és mindent oda számítanak a tulajnak (a kennel költség napi bére, a veszettségi oltás ára, az oda szállítás ára, stb) vagy pedig ha az nem egyezik bele akkor elaltatják az állatot.

kutya szállítás

Kutyát így nem szabad szállítani

Így tilos állatot szállítani mint ahogy ezen a képen is. 5 macska hordozóban 10 kiskutya volt látható. Ez a csomag szállító most 2015-ben csomagot hozott nekem nem tudván hogy hivatalos licenszed kisállat szállítással foglalkozom és mikor kinyitotta hátul a furgon ajtaját ezt láttam. Kettő kiskutya volt mindegyik hordozoban két napja voltak úton, több mint 2000 kilométer, szerencsére tavasz volt és nem 40 fokos nyári hőség.
Kérdeztem tőle “így szállítod őket” azt mondta “miért, hogy szállítsam”. Ezek a szerencsétlen kiskutyák már t0bb mint két napig a furgon hátuljában voltak Az egyik hordozó (még csak nem is ketrec) útban volt neki és felvette és szó szerint arrább dobta. Beesett kettő boboz közé az élére és az élében volt a kettő kutya és úgy utaztak tovább.

A csomagom megtalálta, ide adta, jól bevágta a hátsó ajtót és elhajtott úgy ahogy volt.
A törvény előírja hogy ahol szállítva vannak kell lenni rögzítő pontoknak ahova a ketrecet rögzíteni kell, kell lenni fűtésnek, hűtésnek és folyamatos szellőzésnek. A furgonba mint gyanítható nyáron kiváló fűtés van, télen meg kiváló hűtés. A szellőzés is megvan míg a csomagot átadtja. A rögzítés meg megvolt a két csomag között amik közé esett? Ilyen furgonba tilos állatot szállítani. Nyáron +60-70 fok is lehet bent télen meg akár – 10-20 fok is.

Nem véletlen hogy sokszor hallani rémtörténeteket ügyfelektől