kutyaszállítás, macska szállítás, európa anglia kutya macska szállítás autóval Kisállat szállítás szabályai mikor autóval szállítjuk az
Skip to content
Kutyaszállítás Kezdőlap » Kisállat szállítás szabályai

Kisállat szállítás szabályai

Kisállat szállítás Szabályai

Ezt azért írom, mert unom már hogy egyes un. kutya-macska szállítók ijesztgetési szöveget használnak a weblapjukon hogy saját maguk felé tereljék azon személyeket akik kisállataikat szeretnék angliába vagy más EUs országokba szállítatni olyan szövegeket használva ami azt sugallja hogy mások nem szabály szerint szállítják, így kételkedést kiváltva.

Éppen azokra kell figyelni akik ilyen szöveget használnak, mert éppen ők azok akik általában övön aluli technikák használatára hajlamosak és készségesen átverik az ügyfelet. A kutyaszállítás  és a macskaszállítás EU s törvény álltal van szabályozva amit mindenkinek aki kisállatot szállít be kell tartani

A törvény azt mondja hogy kisállat szállítási engedéllyel kell rendelkezzen és a jármű amivel szállítja szintén engedéllyel kell hogy rendelkezzen aminek külömböző követelményeknek kell megfelelni hogy a licenszot megkapja és törvényesen szállíthassa mások kisállatát, többnyire kutyákat és macskákat. Ez nem vonatkozik azokra akik a saját állataikat szállítják, de a ketrec vagy állat rögzítés azokra is vonatkozik. A ketrecet vagy az állatot úgy kell rögzíteni hogy az ne tudjon megsérűlni és ne tudjon a sofőrhöz jutni utazás közben.

A vadász görény is ide tartozik, de abból olyan kevés van hogy évente egy – kettő fordul csak elő. 

Havonta több hívást is kapunk olyan tulajdonosoktól akiknek a kutyája/macskája nem tudott angliába bejutni valami ok miatt és nem csak olyanoktól akik a saját kedvenceiket szállították, hanem olyantól is aki valamiféle un. szállítócéget bízott meg. 

Ilyen esetben ha az állatot nem engedik be akkor franciaországban a kikötő körül valahol általában ott hagyják egy kennelben vagy kutya-macska hotelban amig a feltételek meg nem lesznek a beutazáshoz.

2014 December 29 óta egységes Európai törvény szabályozza hogy mi kell hogy a kutyák macskák törvényesen egyik EU országból a másikba utazhassanak.

Az egyik az hogy a kutya-macska minimum 12 hetesnek kell legyen mielőtt a veszettségi oltást megkaphatja és utánna még 21 napnak kell eltelnie mielőtt másik Uniós országba utazhat. Ez mostmár egységes Európa szerte es minden Uniós országra vonatkozik.

Tehát ha valaki azt mondja hogy hivatalosan elvisz egy olyan állatot ami csak 2 hónapos másik európai országba az hazudik.

Kivéve ha az állat bemutatóra,versenyre viszi, de akkor bizonyitani kell meghívóval, benevezési jeggyel, stb, hogy tényleg csak az a célja és utánna megy vissza velük haza, mert egyébként illegális és ha a rendőr megállítja útközben akkor el is veheti.

Az állatot beteszi egy kennelbe valahol és mikor az állat eléri a törvényes kórt újra meg fogják csinálni a veszettségi oltást és mindent oda számítanak a tulajnak (a kennel költség napi bére, a veszettségi oltás ára, az oda szállítás ára, stb) vagy pedig ha az nem egyezik bele akkor elaltatják az állatot.

Egy csomag szállító 2015-ben csomagot hozott nekem nem tudván hogy hivatalos licenszed kisállat szállítással foglalkozom és mikor kinyitotta hátul a furgon ajtaját 5 kisállat hordozó volt bent össze vissza a csomagok tetején és köztük.

Kutya hordozó

Evvel szállítítnád?

Kettő kiskutya volt mindegyik hordozóban és már két napja voltak úton, szerencsére tavasz volt és nem 40 fokos nyári hőség.

Kérdeztem tőlle “így szállítod őket” azt mondta “miért, hogy szállítsam”. Ezek a szerencsétlen kiskutyák már két napig a furgon hátuljában voltak.

Az egyik hordozó (még csak nem is ketrec) útban volt neki és felvette és szó szerint arrább dobta. Beesett kettő doboz közé az élére úgy utaztak tovább hogy az élében volt a kettő kutya.
A csomagom megtalálta, ide adta, jól bevágta a hátsó ajtót és elhajtott úgy ahogy volt.

kutya szállításA törvény előírja hogy ahol szállítva vannak kell lenni rögzítő pontoknak ahova a ketrecet rögzíteni kell, kell lenni fűtésnek, hűtésnek és folyamatos szellőzésnek.

A furgonba mint gyanítható nyáron kiváló fűtés van, télen meg kiváló hűtés. A szellőzés is megvan míg a csomagot átadtja. A rögzítés meg megvolt a két csomag között amik közé estek? Ilyen furgonba tilos állatot szállítani. Nyáron +60-70 fok is lehet bent, télen meg akár – 10-20 fok is. Nem véletlen hogy sokszor hallani rémtörténeteket.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.