kutyaszállítás, macska szállítás, európa anglia kutya macska szállítás autóval Kutya eladás angliában jó pénzért akár mindennap
Skip to content
Kutyaszállítás Kezdőlap » Kutya Eladás Angliában

Kutya Eladás Angliában

Kutya Eladás Angliában

Mint mindenki tudja a kutya export elszaporodott az Európai Unióba mióta az Európai Pet Travel Scheme életbe lépett. Megkönnyítette az állatok utzását más országokba.

Dog export Anglia se kivétel ez alól és 2012 Januártól Angliába is sokkal könnyebben lehet kutyát macskát bevinni. Nincs már 6 hónapos karantén és 30 napos vér vizsgálat. Csak az útlevél kell és kész és már mehet is a kutya.

A kutya eladás angliában nem olyan egyszeru mint gondolnánk.

Evvel elszaporodott a kutya export ami nagy felbojdulást okozott az Angol kutya tenyésztők köreiben. Rövid pár hónap alatt felére esett a jövedelmük és felére esett az eladott kutyák száma is. Mert akárhogy nezzük a tenyésztő se más mint kutya szaporító hisz általában abból él hogy kutyákat szaporít haszonért.

Van egy két igazi tenyésztő de azok esetleg egyszer ha fedeztetik a kutyájukat és kész hisz nem a kutyából eladott profit hanem a kutya versenyeken elért eredménye a fő célja.

Na ezek az angol kutya szaporítók akik aztán mind tagja az Angol Kennel klub-nak és külömböző un. állatvédő egyesületeknek összefogtak és elkezdtek egy óriási negatív kampányt kelet európai kutyák ellen.

De már előremegyek nagyon.

A könnyített kutya utazási torvény aztán kinyitotta a kaput a sok Magyar “kutyabarát” előtt is és elkezdték kihordani a kisebbnél kisebb kutyákat. 6 hetes, 8 hetes, nekik mindegy volt csak jöjjön angliába és adjuk elfelé.

Persze az angolok se hülyék és gyorsan rájöttek hogy a kutyák nem 4 hónaposak amit a törvény elő ír (3 hónapos korában kaphatja meg a veszettségi oltást és meg utánna 21 napnak kell eltelnie mielőtt beutazhat egy másik Európai országba, beleértve angliát is). A 6 meg 8 hetes kutyát senki se nézi 4 hónaposnak igaz? Csak egy igazi Magyar kutya exporter lehet olyan hiszékeny hogy azt hiszi majd azok is elhiszik.

Tehát mi kell hogy legálisan kutyát exportáljunk Angliába? Kell egy kutya szállítói license. A kocsi le kell vizsgázva legyen kis állat szállításra. Kell egy importer license.

Kell egy kennel ahova ideiglenesen al kell helyezni a kutyákat miután beérkeznek angliába. Kell egy telephelynek lenni Magyarországon és Angliában is hogy a TRACES rendszerben be tudjuk őket vezetni. Majd ha ez mind megvan akkor már semmi más nem hiányzik.

Állat bolt license ami kötelezo ha évente 5-nél több kutyát adunk el és nem a saját házi állatunk szülte, vagy ha import kutyát akarunk eladni akár egyet is.

Ezek a fentiek csak akkor kellenek ha exportra jön a kutya, tehát eladásra. Na mindezek felett, miután a fentebb emlitett angol “tenyésztők” és az angol kennel klub organizáció negatív kampánya, az egyik eredményük az hogy az összes angol állat eladási weblap bele tett egy új részt a felhasználói szabályzataikba, hogy import kutyát nem lehet hírdetni a weblapjaikon.
Ha igen és rájönnek, akkor rögtön lezárják az illeto accountját a weblapon, feljelentik a rendorségen és az állat egészségügyi szerveknél.

A büntetés lehet 3 hónap börtön, vagy £2,500 font és az mellett az állatokat is elveszik.

Nekünk megvannak az engedélyeink, kivéve a kutya bolti license. Ha ki akarjátok hozni eladásra a kutyátokat mi szívesen kihozzuk őket és utánna úgy csináljátok ahogy akarjátok.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.