kutyaszállítás, macska szállítás, európa anglia kutya macska szállítás autóval Kutya Kivitele Angliába
Skip to content

Kutya Kivitele Angliába

Többen érdeklődnek hogy a kutya kivitele angliába mivel jár.

Először is a Brexit sok mindent megváltoztatott és a kutya kivitele angliába nem olyan egyszerű mint a Brexit előtt volt.

Holott a szabályok egyenlőre nagyon hasonlók, szinte ugyanaz mint régebben volt. A kutya minimum 12 hetes legyen mielőtt a veszettségi oltást megkaphatja, utánna 21 napnak még el kell telni hogy érvényes legyen és angliába utazhasson. A chipek a veszettségi oltás előtt vagy ugyanaznap kell bentlennie, de ha utánna az érvénytelen és a veszettségi oltást meg kell ismételni beleértve a 21 nap várakozási időt is és az útlevél is kell természetesen.
Az mellet kell a féregkezelés ami csak 120 óráig érvényes.
Ez így volt régen is a Brexit előtt.

De mint tudjuk a Brexit nem egyszerűsitette meg a dolgokat.
Most, ha a kutya kivitele angliába a tulajdonos által történik nem kell semmi más mint a fentiek.
Ha viszont más szállítja a kutyát macskát mások a követelmények.

Az új kutya kivitele angliába szabály szerint ha más szállítja a kutyát macskát, a tulajdonosnak is meg kell érkeznie öt (5) napon belül. Ami azt jelenti hogy öt napon belül a kutya érkezése előtt vagy öt napon belül a kutya érkezése után.
Ha nem így van a szállítás kereskedelmi szállításnak minősül. és a kutya útlevél már lehet hogy nem lessz elég a határnál ahhoz hogy a kutyát beengedjék angliába.

Az útlevél kezelő ugyanis valószínű hogy kér valamiféle bizonyítékot hogy a tulajdonos megérkezett vagy meg fog érkezni öt napon belül. Az a bizonyíték valószínű hogy a repülőjegy másolata vagy hajójegy másolata vagy valami másféle bizonyíték. Annak hiányában ha éppen rossz kedve van az illetőnek az állatot nem fogja átengedni.

Tehát a kutya kivitele angliába lehet hogy nem fog megtörténni. Viheti azt kutya szállító mint mi, vagy akár egy jó barát is, teljesen mindegy. .

Mi kell a kereskedelmi kutya macska szállításhoz.

Az állatot érkezés előtt be kell regisztrálni az angol IPAFF rendszerbe.
Magyarországon el kell menni a Helyileg illetékes hatósági állatorovoshoz és kell csináltatni egy Export Egészségi Bizonylatot (Export Health Certificate).
Az IPAFF regisztráció álltal kiadott referencia számot oda kell a hatósági állatorvosnak adni és neki azt be kell jegyeznie az Export Egeszségügyi Bizonylatba.
A Hatósági állatorvos Magyarországon az Önkományzatoknál van az irodában. A rendes állatorvos nem tudja ezt a bizonylatot kiállítani. Csak a Helyileg illetékes Hatósági állatorvos csinálhatja meg. Tehát ha az útlevélben a kutya tulaj címe Debreceni, a Zalaegerszegi hatósági állatorvos nem illetékes megcsinálni.
Ezt a bizonylatotot az angol határnál mikor a kutyákat becsekkolják be be kell mutatni és az alapján átengedik a kutyat.

Kutya kivitele angliába előtt meg kell győződni hogy az összes papírmunka pontosan legyen kitöltve másképp a kutyát-macskát nem fogják átengedni.
Mi a kutyaszállítás.com -nál szívesen szállítjuk kutyáikat macskáikat.
Hívjanak 0044 7717 577532
Email itt