kutyaszállítás, macska szállítás, európa anglia kutya macska szállítás autóval Kutya Macska féreg kezelés az egyik legfontosabb feladat
Skip to content
Kutyaszállítás Kezdőlap » Kutya Macska Féregkezelés

Kutya Macska Féregkezelés

A kutya macska féregkezelés

A kutya macska féreg kezelés az egyik legfontosabb felelőssége a kisállat tulajdonosnak

Féreg aggodalmak – A kedvenceik biztonságban vannak?
A férgek nagyon kellemetlenek nekünk és kedvenceinknek is, de szerencsére megelőzhető. A rendszeres féregkezelés legyen része a kedvenceink egészségi rutinjának.

A férgek paraziták amik bejutnak a testbe. Többfajta féreg is  megfertőzheti az  állatot, de a leggyakoribbak a fonál és a galand féreg ami a kutyákat macskákat megfertőzheti.

 • fonalféreg

  Fonálféreg

  Fonálféreg:

 • Fonálférgek a vékonybélben élnek. Kölyök kutyákban és kis macskákban egy gyenge fonál féreg fertőzés puffadt hasat, gyenge fejlődést és hasmenést okozhat. Egy komolyabb fertőzés tápanyag hiányt vagy akár bélelzáródást is okozhat. Felnőtt kutyákban és macskákban, a fonálféreg okozhat rossz szőrt, hányást és hasmenést. Néha lehet látni élő férgeket az állat hányásában vagy székletében.
  • Galandféreg:

  • Felnőtt galandférgek szintén a vékonybélben élnek. Mikor a galandférgek vedlenek a
   Galandféreg

   Galandféreg

   részeiket elhullajtják ami az állat székletével kijön. Ezek úgy néznek ki mint rizs szemek és néha látható a farok körül az állat fenekénél. Ha az állatnak galandféreg fertőzése van gyakran látni hogy a feneküket nyalogatják.A bolhák is megfertőzhetik az állatokat galandféreggel ezért fontos a bolha kezelés is.

 • Tüdőféreg:

Tüdőféreg

Tüdőféreg

 • A tüdőféreg különösen halálos parazita amit csigák és meztelen csigák hordoznak. A kutyák megfertőződhetnek mikor füvet esznek, vagy pocsolyákból isznak, vagy játékot vesznek a szájukba amin csigák mászkáltak. A tüdőféreg különösen beteggé tudja a kutyát tenni, felépülnek ugyan a megfelelő kezeléssel, de a legjobb megelőzni a fertőzést.

Miért probléma a féreg az állatoknak?

A kutya macska féregkezelés azért is fontos, mert nemcsak az állatok betegedhetnek meg a férgektől: az emberekre is veszélyt jelentenek.

Némelyik féreg és parazita megtudja fertőzni az embereket is a kutyák és macskák álltal. Különösen veszélyesek lehetnek gyerekekre és terhes nőkre, vakságot és születési rendellenességet is okozhatnak.

A kutya fonalféreg, Toxocara canis, különösen veszélyes emberekre. A tojásaik megtalálhatók a kutya székletében és megfertőzhetnek tárgyakat és felületeket.
Például, a bolha ami a kutyaszékleten táplálkozik szét tudja hordozni a tojásokat. Ha valakinek a kezére kerül és megérinti a száját, a fonálféreg be tud jutni a szervezetbe.

Gyerekek a legveszélyezetebbek a fonálféreg álltal , különösen ha kutyájuk van , vagy játszanak a parkban ahol kutyák vannak vagy voltak. A lárva, ami a személynek a testében fejlődik, vakságot okozhat. Mint pl homok a játszótéren ha egy macska belepisilt és egy gyerek játszik utánna a homokozóban.

A Toxacara tojás sok évig fertőző tud maradni.

Ezért olyan fontos a rendszeres kutya macska féregkezelés és a székletük összeszedése. Macskatulajdonosok óvatosan takaritsák ki a macska almot minden nap és mindig jól mossanak kezet utánna.

Megelőzni hogy a kutyák macskák féregfertőzést kapjanak

A kutya macska féregkezelés rendszeressége nagyon fontos a fertőzés megelőzésében. Hogy milyen gyakran az függ az életvitelükön és hol laknak.
Az állatorvosnál tudnak tanácsot adni.

Kölyökkutyákat és kölyökmacskákat gyakrabban kell féregkezelni, mert gyakran már féreggel születnek amit az anyjuk tejével kapnak. Mi pl szülés után elkezdjük 2 hetes korukban és 3 hónapos korig minden két hétben kapják a féreg elleni gyógyszert, utánna átváltunk 3 hónapra és kapják életük végéig.

Mi a jele hogy a kedvenceink féreggel vannak fertőzve és hogy kezeljük
 • A székletükben féregdarabok vannak vagy akár élő mozgó férgek
 • Fel van fúvódva a hasuk

A Tüdőféreg jelei:

 • Megváltozik a vislkedésük, mint például letargia, depresszió és rohamok
 • Légzési problémák/köhögés és fáradékonyság.
 • Általános betegség beleértve súlyvesztesség, hasmenés, hányás és nem akarnak enni.
 • A vér nem alvad rendesen és bevérzik a szemük vagy orrvérzés vagy világos majdnem fehér fog íny.

A férgek kezelése

A helyett hogy várnánk hogy a férgek megjelenjenek, a legjobb ha megelőzzük és rendszeresen kezeljük őket férgek ellen.
Az állatorvos tud tanácsot adni hogy melyik a legjobb kezelés és milyen gyakran kell csinálni. Többféle gyógyszer kapható férgek ellen, tabletták vagy helyi kezelés mint pl cseppek vagy folyadékok.

Kutyaszállitás közben nagyon fontos hogy ne fertőződjön meg a kutyánk ha esetleg felszippant valamit.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.