0044 7717 577532

A kutya séta egészséges
Kutyusoktól nemcsak szeretetet kapunk hanem egészségünkben is segítenek.

Miért? A kutya megérzi mikor valami aggasztja a gazdáját. Olyankor odajön hogy simogassuk, vagy csak a fejét odahajtja az ölünkbe hogy avval bátorítson és ezálltal nyugalmat próbál sugallni.

Rendszeres gondozást is igényelnek mint pl, etetés itatás, séta. Evvel rendszert hoznak az életünkbe ami pozitív kihatással van a mindennapjainkra. Lehet hogy néha nyűg hogy a kutya séta miatt haza kell menni, vagy elhalasztani dolgokat, mert etetni kell vagy sétáltatni kell, de előbb utóbb annyira rutin lessz hogy észre se vesszük.

A kutya séta nekünk is mint nekik is fontos és egészséges. Én pl mindig azt mondom a kutyáink kivisznek naponta kétszer sétálni. Ha nem lennének akkor biztos nem mennék. Reggel avval kezdem  a napot hogy rögtön viszem őket sétalni. 4 kutya kettessével kettő kör a parkban minden reggel és minden este.

Elnézem ahogy rohangálnak, kiváncsian megnéznek minden bokrot és jól körbeszaglásszák. Más kutyasétáltató emberekkel találkozunk séta közben, beszélgetünk és a kutyák is ismerkednek egymással. Hazamegyünk, reggelizünk/vacsorázunk és pozitívabban szellemileg kipihentebben folytatjuk a napot.

A kutya séta szellemi felfrissülést is ad. Séta közben el lehet gondolkodni a világ nagy dolgairól, könnyebb rendezni gondolatainkat, tervezni a következő tervünket.
Nagyon jó mikor a kutya elvisz minket sétalni