kutyaszállítás, macska szállítás, európa anglia kutya macska szállítás autóval Kutya Stressz mikor kell a kutyára odafigyelni
Skip to content
Kutyaszállítás Kezdőlap » Kutya Stressz mikor kell a kutyára odafigyelni

Kutya Stressz mikor kell a kutyára odafigyelni

Kutya Stressz

Hallottak már olyanról hogy a kutya meghalt útazás közben a stressztol? Félelmében?
Némely repülőtársaság nem is szállít bizonyos fajokat mert a stressz okozta elhalálozási arány elég magas. Bizonyos fajtákat, mint pl: Angol Bulldog, Francia Bulldog, Mopsz és más a stresszre és hőmérsékletre érzékeny kutyákat.

Minek rizikózni? Képzeljék el hogy a kutyaszállítás vagy macskaszállítás ami egy valamilyen csomagszállító furgon hátuljában a sötétben, a 10 fokos hidegben vagy épp a 60 fokos beltéri forróságban, a zajban történik.
Szegény állatoknak fogalmuk sincs mi történik. Reszketnek és félnek.

Én soha nem engedném hogy az én kutyusomat úgy szállítsák. A légi társaságok akik kis állatokat szállítanak épp azért szabnak olyan szigorú eloírásokat hogy próbálják megelozni a stresszt és a halál eseteket.

A mi kocsijaink körbe ablakosak amiket ki lehet nyitni hogy rendes friss levegos szellozés legyen. Ez mellett velünk együtt utaznak az utastérben,nincs elválasztófal az első és a hátsó rész között.
Látnak és hallanak minket.

A mi ketreceinkből körbe 360 fokos kilátásuk van. Látnak minket, a másik kis állatokat és totál nyugodtan utaznak. Pontosan tudják mi van körülöttük és tudják hogy nem kell félniük. Nem használunk műanyag hordozókat aminek a nagy része egy darabbol áll és nem látnak semmit maguk körül.
A jármű olyan mint egy kisbusz  így szem elott tudjuk oket tartani az egész úton. A jármű teljesen fűtött és hűtött a hőmérsékletnek megfelelően. Ezek mind lényegesen lecsökkentik a stresszt és megelozik a bajt.

A kutyusok könnyen stresszesek tudnak lenni ha elszakadnak a környezetüktol, nem is beszélve hogy a gazdi sincs sehol a közelben. Mi ellátjuk oket mintha a sajátunk lenne. Beszélünk is hozzájuk útközben. Sokszor elofordul hogy mikor a kutyust kivesszük a ketrecbol és adjuk át, hozzánk húz az elso pár pillanatban.

Kutya Stressz Tünetei

Hogy lehet észrevenni hogy a kutya stresszes?
Idegesen viselkedik, nem találja helyét, nem eszik. ha már komolyabb a baj lehet hogy félelmében hány, húzza a hátsó lábát mintha béna volna, a szája habzik esetleg. Ha a hátsó lábát húzza akkor a leggyorsabban a legközelebbi orvoshoz kell vinni mert ha nincs kezelve maradandó agysérülése lehet vagy akár meg is halhat.

Mivel a kutyák nem izzadnak mint mi emberek és ha nagyon meleg van nem tudják a felesleges hot leadni könnyen sokkot kaphatnak. Lihegéssel hűtik magukat és sok vizet isznak.

Ha a kutya sokkot kap a tünetek lehetnek hányás, a hátsó láb lebénulása vagy nem reagál semmire. Ha a meleg az oka akkor rögtön hűvös helyre kell vinni és hideg vízzel locsolgatni, vizet itatni vele ha tud inni és a legközelebbi állatorvoshoz elvinni.