kutyaszállítás, macska szállítás, európa anglia kutya macska szállítás autóval Kutya Stressz mikor kell a kutyára odafigyelni
Skip to content
Kutyaszállítás Kezdőlap » Kutya Stressz mikor kell a kutyára odafigyelni

Kutya Stressz mikor kell a kutyára odafigyelni

Kutya Stressz

Hallottak már olyanról hogy a kutya meghalt útazás közben a stressztol? Félelmében?
Némely repülőtársaság nem is szállít bizonyos fajokat mert a stressz okozta elhalálozási arány elég magas. Bizonyos fajtákat, mint pl: Angol Bulldog, Francia Bulldog, Mopsz és más a stresszre és hőmérsékletre érzékeny kutyákat.

Minek rizikózni? Képzeljék el hogy a kutyaszállítás vagy macskaszállítás ami egy valamilyen csomagszállító furgon hátuljában a sötétben, a 10 fokos hidegben vagy épp a 60 fokos beltéri forróságban, a zajban történik.
Szegény állatoknak fogalmuk sincs mi történik. Reszketnek és félnek.

Én soha nem engedném hogy az én kutyusomat úgy szállítsák. A légi társaságok akik kis állatokat szállítanak épp azért szabnak olyan szigorú eloírásokat hogy próbálják megelozni a stresszt és a halál eseteket.

A mi kocsijaink körbe ablakosak amiket ki lehet nyitni hogy rendes friss levegos szellozés legyen. Ez mellett velünk együtt utaznak az utastérben,nincs elválasztófal az első és a hátsó rész között.
Látnak és hallanak minket.

A mi ketreceinkből körbe 360 fokos kilátásuk van. Látnak minket, a másik kis állatokat és totál nyugodtan utaznak. Pontosan tudják mi van körülöttük és tudják hogy nem kell félniük. Nem használunk műanyag hordozókat aminek a nagy része egy darabbol áll és nem látnak semmit maguk körül.
A jármű olyan mint egy kisbusz  így szem elott tudjuk oket tartani az egész úton. A jármű teljesen fűtött és hűtött a hőmérsékletnek megfelelően. Ezek mind lényegesen lecsökkentik a stresszt és megelozik a bajt.

A kutyusok könnyen stresszesek tudnak lenni ha elszakadnak a környezetüktol, nem is beszélve hogy a gazdi sincs sehol a közelben. Mi ellátjuk oket mintha a sajátunk lenne. Beszélünk is hozzájuk útközben. Sokszor elofordul hogy mikor a kutyust kivesszük a ketrecbol és adjuk át, hozzánk húz az elso pár pillanatban.

Kutya Stressz Tünetei

Hogy lehet észrevenni hogy a kutya stresszes?
Idegesen viselkedik, nem találja helyét, nem eszik. ha már komolyabb a baj lehet hogy félelmében hány, húzza a hátsó lábát mintha béna volna, a szája habzik esetleg. Ha a hátsó lábát húzza akkor a leggyorsabban a legközelebbi orvoshoz kell vinni mert ha nincs kezelve maradandó agysérülése lehet vagy akár meg is halhat.

Mivel a kutyák nem izzadnak mint mi emberek és ha nagyon meleg van nem tudják a felesleges hot leadni könnyen sokkot kaphatnak. Lihegéssel hűtik magukat és sok vizet isznak.

Ha a kutya sokkot kap a tünetek lehetnek hányás, a hátsó láb lebénulása vagy nem reagál semmire. Ha a meleg az oka akkor rögtön hűvös helyre kell vinni és hideg vízzel locsolgatni, vizet itatni vele ha tud inni és a legközelebbi állatorvoshoz elvinni.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.