kutyaszállítás, macska szállítás, európa anglia kutya macska szállítás autóval Kutya tartási törvények spanyolországban
Skip to content
Kutyaszállítás Kezdőlap » Kutya tartási törvények spanyolországban

Kutya tartási törvények spanyolországban

yorkie kutyak

Kutyatörvények Spanyolországban

Spanyolország remek hely lehet kutyatulajdonosnak, mert rengeteg hely és természetes terület. Az melett, a kutya az ember legjobb barátja!

Sajnos Spanyolország az egyik olyan európai ország, ahol a legtöbb kóbor kutya is van. Az ONG Animal Esdaw szerint körülbelül 800 000 kutya él a spanyol utcákon. Ez rendkívül szomorú, és gyorsan meg kellene változtatni.

Ne feledje, hogy Spanyolországban a kutyajog nemrég változott, a részleteket itt tekintheti meg .

Az emberek hajlamosak csak azt látják hogy a kölyök kutya milyen aranyos és kedves és elfelejtik, hogy a kutyák megnőnek, sok pénzbe kerülnek, és sok figyelmet igényelnek. A kutyát naponta sétáltatni kell, lehet hogy többször is, mert tönkreteheti a bútorokat vagy a cipőket, stb. Meg is betegedhet és hányhat a padlón, vagy még rosszabb.

10 fontos kutyatörvény Spanyolországban

Minden országnak megvannak a saját törvényei a kutyatartással kapcsolatban.

Itt összefoglalom a 10 legfontosabb figyelembe veendő törvényt. Kérjük, tartsa be ezeket a törvényeket, mert a bírságok hatalmasak. A törvények Spanyolországban „közösségenként” eltérőek, ezért kérjük, olvassa el a helyi törvényeket. Amiket itt említek, azok országos szinten vannak.

  1. DOKUMENTÁCIÓ: Minden kutyát 3 hónapos kora előtt dokumentálni kell (állatútlevél). A kutyát mikrochippel kell ellátni, és regisztrálni kell a „ Registero de Animales de Compañía ”-ban. Ha egy kutya eltéved vagy meghal, ezt is közölni kell.

  1. EGÉSZSÉGÜGYI KÁRTYA: További kötelezettség, hogy minden kutyának rendelkeznie kell egy hivatalos egészségügyi kártyával, ahol minden oltást regisztrálni kell.

  1. POLGÁRI FELELŐSSÉG: Ellenőrizze városának helyi törvényeit, mert minden régióban ( comunidad autónoma) van felhatalmazás arra, hogy meghatározott biztosítást igényeljen; például olyan városok, mint Madrid vagy Baszkföld, minden kutyatípusra megkövetelik a kutyabiztosítást, de más városokban ez csak potenciálisan veszélyes kutya (PPP) esetén kötelező: az állatot magas fedezettel (180 000 euró) kell biztosítani és a chip számát meg kell említeni. A kutyatartás spanyolországban felelősséggel jár.

  1. IGAZGATÁSI ENGEDÉLY: potenciálisan veszélyes kutyák esetén adminisztratív engedélyt kell szerezni, és be kell jegyezni a potenciálisan veszélyes állatok nyilvántartásába.

  1. TISZTÍTÁS: Közterületi sétáltatásakor a gazdi köteles a kutya összes ürülékét megtisztítani és vizet permetezni a vizeletére.

  1. Pórázon: A kutyákat pórázon kell sétáltatni; a tulajdonosnak kézben kell tartania a mozgását. A potenciálisan veszélyes kutyák közterületen kötelesek mindig szájkosárt viselni. Az ilyen típusú kutyáknál a póráz nem lehet hosszabb 2 méternél.

  1. GYERMEKPARKOK: Kutyát soha nem engednek be a gyermekparkokba vagy más gyermekek számára fenntartott területekre. A kutyák nem fürödhetnek nyilvános szökőkútban, és nem ihatnak közvetlenül a közterületi vízcsapból.

  1. A TULAJDONOS KÖTELEZETTSÉGEI A KUTYÁVAL KAPCSOLATBAN: A kutyának biztonságos és védett helyre van szüksége, ahol élhet és aludhat. A kutyának megfelelő higiéniában és szükség esetén orvosi ellátásban kell részesülnie. A gazdinak gondoskodnia kell arról is, hogy a kutya időben megkapja az összes szükséges védőoltást a betegségek megelőzése érdekében. Azt is tudnia kell, hogy az új állattörvény tartalmaz egy tanfolyamot   mindazok számára, akik kutyát szeretnének birtokolni.

  1. TILOS: Tilos a kutyatartás spanyolországban az állandó tartózkodás autóban, teraszon, erkélyen vagy más korlátozott helyen. Bármilyen házi kedvencet 3 egymást követő napon keresztül egyedül hagyni, azt törvény nem engedélyezi, kutyák esetében pedig nem haladhatja meg a 24 órát.

  1. BIZTOSÍTÁS: A kisállat biztosítás nem kötelező, de ajánlott. A spanyolországi kisállat-biztosítással kapcsolatos további információkért forduljon a Caser Pet Insurance- hoz .

Bánj a kutyáddal a lehető legjobb módon! A kutyatartás az egyik legjobb dolog az életben, de ennek is megvannak a maga kötelességei, és ezzel együtt vannak árnyoldalai is. Itt van néhány részletesebb információ a kutyatulajdonosok felelősségéről, különösen a kutyatörvényekről spanyolországi . Jól gondold meg, mielőtt kutyát veszel.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.