kutyaszállítás, macska szállítás, európa anglia kutya macska szállítás autóval Kutyafajták a családban
Skip to content
Kutyaszállítás Kezdőlap » Kutyafajták a családban

Kutyafajták a családban

Kutyafajták amelyekre odakell figyelni Ha gyerekek is vannak a házban.

Az egyik legkeresettebb háziállat, amit a gyerekek manapság a szüleiktől kérnek, a kutya és bármennyire is szeretnénk eleget tenni kérésüknek, tudjuk hogy meg kell győződnünk arról, hogy ez biztonságos lesz-e a gyerek és a kutya számára. Igen, tudjuk, hogy a kutyák gyorsan tanulnak, tekintve, hogy kiképezhetők, de nem minden fajta való arra, hogy a ház körül legyen, mert néha még mindig van vad oldaluk. Át kell gondolni, ha ezen talán veszélyes kutyafajták valamelyikének beszerzésén gondolkodik.

Csivava

Amikor ezt a fajtát láttuk a lista első elemének, tudjuk, mi jutott eszébe. Igen, ez a „kisördögnek” nevezett fajta kicsi és aranyos lehet – amikor alszanak –, de érdemes megfontolni, hogy egy fiatal mellett tartsa őket.

Csivava kutya, Chihuahua dog

yulmoo_181001

Természetükből fakad, hogy területiek, és szeretnének a legfiatalabbak maradni a családban, így túlságosan agresszívek és makacsok lehetnek.

Rottweiler

A rottweilerek híresek méretükről és az állatterelés terén szerzett szakértelmükről. És mivel természetüknél fogva bátrak és odaadóak gazdáik iránt, hajlamosak elriasztani az idegeneket, ami erőszakos hajlamokhoz vezet.

Rottweiler dog

bob__hund_och_rutan/Instagram

Ez jó lehet a gyerekeknek, de különösen óvatosnak kell lenni, mert hajlamosak félreértelmezni a durva játékot valódi veszélyként.

Bullmasztiff

Ez a fajta úgy viselkedik, mintha kicsi lények lennének, de gyakran agresszív hajlamokkal rendelkeznek. Képezhetőek, és gyermeke legjobb haverjai lehetnek, mivel hűségük egy teljesen új szintre emelkedik, de csak akkor, ha a gyermek már kifejlesztette felettük az irányítást.

Bullmasztiff kutya

Wikimedia Commons

A bullmasztiffok a tulajdonosaikat vezetőnek tekintik, ezért nagy szükség van a dominanciára.

Szent Bernát

A bernáthegyi kutyák köztudottan az egyik legnagyobb és legkedvesebb kutyafajta, akik veszélyesek is lehetnek a gyerekek körében pusztán a játékosságuk és a hajlamuk miatt, hogy szinte minden alkalommal felborítsák a tárgyakat.

St Bernard kutya

Wikimedia Commons

Tehát mielőtt elkötelezné magát ehhez az óriáshoz, meg kell győződnie, hogy van elég helye mind a bernáthegyinek, mind a kisgyermekeinek.

Weimaraner

Csakúgy, mint a bernáthegyiek, a weimariak is hajlamosak felborítani az útjukban lévő dolgokat, beleértve a járni tanuló kisgyermeket is.

Weimaraner dog

Wikimedia Commons

Testmagasságuk miatt gyakran túl energikusak ahhoz, hogy kezeljék magukat. És ha kisgyerekek vannak a közelben, akkor biztosan úgy fogod érezni, hogy inkább egy napközivel foglalkozol, mint otthonoddal.

Ausztrál juhászkutya

Az ausztrál juhászkutya fajtának is állandó fizikai aktivitásra van szüksége, különben kezelnie kell a zavaró viselkedési problémáit.

Ausztrál Juhász kutya

Wikimedia Commons

Szokatlanul szoronganak, amikor idegenekkel találkoznak, így nem biztos, hogy túl barátságosak, amikor heti játéknapról van szó a gyerekek barátaival.

Szibériai husky

Folytatva az energikus kutyák listáját, a szibériai huskyk is ebbe a kategóriába tartoznak. Nagyon ragaszkodóak is, ami azt jelenti, hogy állandó szeretetre van szükség.

Szibáriai Huszky kutya

Wikimedia Commons

Azonban ha olyan gyerekek vannak a közelben, akiknek ugyanannyi figyelmet kell fordítaniuk, előfordulhat, hogy úgy érzik, hogy versenyezniük kell velük. Szerencsére ez a fajta könnyen nevelhető.

Affenpinscher

Egy másik túlzottan energikus fajta, az affenpinscherek ebbe a kategóriába tartoznak, további csínytevések az ujjukban. A méretük miatt azonban a kisgyerekek összetévesztik őket játékokkal, és durván játszhatnak velük, nem gondolva, hogy élő állatok.

Affenpinscher kutya

Wikimedia Commons

Ez a fajta erőszakosan viselkedhet, ha szorong, és a gyerekek biztosan nem segítenek.

Chow Chow

Vastag szőrük és nagy méretük miatt a gyerekek gyakran életnagyságú kitömött játéknak tekintik őket. Ez a fajta azonban agresszívvé válhat és lesz is, ha úgy érzi, hogy fenyegetik. És méretük miatt a dolgok felborítása nem lehetetlen, és károsíthatja a gyerekeket.

Chow Chow kutya

hu.wikipedia.org

Folyamatos szeretetre van szükségük és versenyezhetnek a gyerekeivel.

Afgán kopó

Ezek a pimasz afgán kopók domináns természetűek, ezért domináns tulajdonosokra van szükségük a kezelésükhöz.

Afgán kopók, Afgan Hound

en.wiktionary.org

Sok gyengéd szeretet nagyon szükséges ennek a fajnak, és tudjuk, hogy a kicsik hogyan okozhatnak csetepatét.

Az angol toy spániel

Az angol toy spánielek aranyos kis szőrmók lehetnek, de érdemes megfontolni, hogy tartsa őket, ha gyerekei vannak.

Angol Toy Spaniel, English Toy Spaniel

Wikimedia Commons

A velük való durva játék túlságosan kockázatos lehet, mivel gyakran úgy látják, mintha igazi lenne és a végén erőszakos módon védekezhetnek. Megoldás lehet számukra a megfelelő edzés.

Agár

Energikus természetüknél fogva köztudottan versenyfajtákká válnak, így több hely és idő szükséges a rohangáláshoz.

Agár, Grey Hound

Wikipédia

Amellett, hogy gondoskodni kell hogy hatalmas hely legyen a házon belül és kívül, lehet, hogy óvatosnak kell lennie, mert könnyen elgázolhatják mászkáló babáit.

Francia bulldog

A francia bulldogokról köztudott, hogy nagyon ragaszkodóak, de sok odafigyelést igényelnek, hogy megakadályozzák őket abban, hogy a babáit verseny tárként lássák.

Francia Bulldog,  French bulldog

Wikipédia

Elszakadási szorongástól szenvedhetnek, ha túl sokáig maradnak egyedül. Az engedelmességre és odafigyelésre vonatkozó megfelelő képzésre van szükség, hogy kompatibilis családi kedvence lehessen ha kisbabája van.

Japán Chin

A japán Chineket mindig is királyi háziállatnak szánták, így annyira hozzászoktak, hogy minden figyelmet megkapjanak és kényeztessék őket.

Japan chin kutya, Japanese Chin

Wikipédia

Ha ezeknek a kutyákra lenne bízva, biztosan az öledben akarnának maradni egész nap. Ha gyerekek vannak a közelükben, akkor megmutathatják a féltékeny oldalukat.

Shih Tzu

A Shih Tzu manapság híres házi kedvencek, de valójában állandó társakra van szükségük, mivel hajlamosak elszakadási szorongást kapni, ha egyedül maradnak.

Shih-Tzu

Wikipédia

Lehet, hogy legtöbbször lusták, de a hiperaktivitás pillanatai is elkaphatják. Mindig ragaszkodóak, de agresszívvé válhatnak, ha meglepetés éri őket.

Alaszkai malamut

Ezt a gyönyörű fajtát az elszigeteltségre és a hidegre szánták, és gyakran ismertek túlélési ösztöneikről, amelyek arra késztetik őket, hogy megtámadják a kisebb lényeket, például a csecsemőket.

Alaszkai Malamute, Alaskan malamute

Wikipédia

Nagyon magabiztosnak kell lennie, amikor ezt a fajtát birtokolja, így a gyerekek nem olyanok, akikre hallgatnának. És ha gyermekének légzési problémái vannak, például asztmája, a folyamatos szőrhullásuk árthat.

Pekingi

A pekingi kicsinek és törékenynek tűnhet, de valójában individualista és bátor. Még meglepőbb, hogy valójában nincs szükségük a szeretetedre a hét minden napján, 24 órában.

Pekingi kutya, Pekingese

Wikipédia

Ennek ellenére néha túlságosan individualisták. Ahhoz, hogy pekingi legyen, a gyermeknek tisztában kell lennie a kutya jellegzetes tulajdonságaival, és meg kell tanulnia hatalmat gyakorolni felettük.

Jack Russell terrier

A Jack Russell Terrier minden bizonnyal az egyik legenergiásabb kutyafajta. Rengeteg szabad térre van szükségük, de ügyeljen arra, hogy a gyerekek kerüljék a durva játékot, mivel hajlamosak megvédeni magukat harapással.

Jack russel terrier a kis ugrálós kutya

commons.wikimedia.org

Biztosan nem haboznának megharapni egy általuk bosszantónak ítélt gyereket.

Kínai Shar Pei

Megjelenésüket tekintve a kínai shar peik tökéletesen passzolnak a gyerekekhez, mivel olyan imádnivalóan fognak kinézni együtt. Az ilyen cukiság azonban nagy egészségügyi problémákkal jár.

Shar-pei ráncos kutya

Wikipédia

Amikor megbetegszenek, a gyerekek is megfertőződhetnek, ami katasztrófa lehet, ha ez megtörténik! Agresszívek is lehetnek, és szinte lehetetlen a képzésük.

Tacskó Standard Smooth

A tacskók lehetnek kis hotdogok, de valójában vadászok – a kisebb fajtákból. És akárcsak a chihuahuák, hozzáállásukkal hajlamosak kompenzálni méretüket.

Tacsi kutyák

Wikipédia

Csakúgy, mint néhány eddig említett fajtánál, a tacskók se fogadják a durva játékokat annyira szívesen.

Dalmáciai

Ez a foltos fajta a Disney 101 dalmájának köszönhetően vált híressé , és köztudottan őrzőkutyák és nagyszerű társ.

Dalmáciai kutya, Dalmation

hu.wikipedia.org

Ezenkívül különös figyelmet igényelnek gazdáiktól, különben megharapják vagy megkarcolják őket. Az idősebb gyerekek tökéletesek lehetnek ehhez a fajtához, mivel energiaszintjük megegyezik, de ez kimerítő lehet.

Nápolyi masztiff

A nápolyi masztiffok a szelíd óriások másik fajtájaként ismertek, és nagyon ragaszkodó természetűek.

Nápolyi masztiff

Wikipédia

Azonban az teszi őket veszélyessé, ha nem is szándékosan, de hajlamosak ráülni vagy ellökni a kis lényeket ügyetlen természetük miatt.

Skye terrier

Mivel túlságosan félelmetes természetűek, a Skye terrierek végül nem fogadnak szívesen más kutyákat. És csakúgy, mint más korábban említett fajták, nekik is szükségük van extra szeretetre, és túl zajosak lehetnek, ha nem kapnak sok szeretetet.

Skye terrier dog

hu.wikipedia.org

Imádnak kisebb lényekre vadászni, így lehet, hogy nem ők a legjobb választás a kis angyalai között.

Akita

Az akiták Japánból származó őrzőkutyák, mivel nagyon óvatosak az idegenekkel szemben.

Akita kutya

Wikipédia

Előfordulhat, hogy a kicsik barátai nemkívánatos lények, így veszélyessé válhatnak más gyerekek közelében.

A Xoloitzcuintli

A Xoloitzcuintli, más néven Xolo, vagy a mexikói szőrtelen kutya egy ősi fajta, amelyet az aztékok az alvilág felé vezető halottaknak tartottak. Ez az istenek kutyája ennek megfelelően éber őrkutya és hevesen hűséges társ. A „show-low-eats-QUEENT-lee” kiejtése ez a kutya rendkívül intelligens, és kemény, sima bőr borítja. A hűséges társnak lenni az érem másik oldala azonban a nagyon területi és túlzottan védelmező tulajdonság.

Xolo Mexikói szörtelen kutya

Reddit / GallowBoob

Ez a mitikus megjelenésű kutya félelmetesnek tűnhet, de nem feltétlenül kell az. Ehhez azonban nagyon magas szintű képzésre van szükség egészen korai életkortól kezdve. Ezért sok szakértő azt javasolja, hogy ezt a jóképű kutyát a profikra bízzák.

Pit Bull

A pitbullok egy hírhedt kutyafajta, mivel harcias természetükből adódóan vérmérsékletükből adódóan „veszélyesnek” tartják őket.

Pitbull dog

commons.wikimedia.org

Annak ellenére, hogy általában családbarátiak, kutyaviadal természetük miatt hozzáállásuk nagyon kiszámíthatatlan és nem biztonságos a gyerekek számára.

Dobermann Pinscher

A katonasegítőként ismert dobermann pinscherek agresszív hajlamokkal rendelkeznek, és a 70-es években híresek voltak a kutyaharapásról.

Doberman kutyák

pixabay.com

Olyan történetek is jelen vannak, ahol ok nélkül megtámadják tulajdonosaikat. Ezeket figyelembe kell venni, amikor azt fontolgatja, hogy házi kedvencként tartsa őket a babák körül.

Német juhász

A német juhászkutyák híresek arról, hogy segítik a bűnüldözést, és hihetetlen intelligenciájukról, hűségükről és engedelmességükről.

German Shepherd kutya

Wikipédia

Azonban nagyon agresszívak, ezért ezt figyelembe kell venni. Viszont nagyon jó családtársak lehetnek, akik nem gondolnák át kétszer, hogy megvédjék őket.

Német dog

Scooby-Doo-nak a leghíresebb német dognak kell lennie, ami családbaráttá tette ezt a fajtát. A német dogok köztudottan az egyik legmagasabb kutyafajta, ezért veszélyesek, mivel könnyen legyőzhetik a kis lényeket, például a gyerekeket.

Német Dog, Great Dane

Wikipédia

Szerencsére ritkán támadnak, de biztosan nem szép látvány ha megtörténik. Nem tudnád pontosan, mit csinálj!

Farkas kutya

Ahogy a nevükben is látszik, ez a fajta valóban félfarkas, ami a vadon élőlényeivé teszi őket. Mivel fajtájuk nem teljesen háziasított, nagyon nehéz lehet kiképezni őket – szinte lehetetlen.

wolf dog, farkas kutya

Wikipédia

Ez nagyon veszélyes lehet Ön és kisgyermekei közelében.

Staffordshire terrier

Testfelépítésük miatt a staffordshire terriert gyakran Pit Bullnak tévesztik. Azonban egy nagyszerű megjegyzés róluk, hogy edzéssel gyengébbek lehetnek az emberek iránt.

Staffordshire terrier kutya

commons.wikimedia.org

De még mindig emlékeznie kell arra, hogy természetüknél fogva harci kutyák, így kockázatos házi kedvencek a családban.

Japán Tosa

A Japánból származó japán tosák olyan harci kutyák, amelyeket számos országból kitiltottak. Ma már ritkaságnak számítanak, mivel manapság nem sok tenyésztő szakosodott rájuk.

Japan Tosa kutya

commons.wikimedia.org

Azt is meg kell jegyezni, hogy az állatokkal és az emberekkel szembeni agressziós természetük miatt a legtöbb esetben nehéz kontorollálni őket.

Dogo Argentino

A Dogo Argentino egy argentin fajta, amely a vadászok segítségére szolgál. Természetesen a látássérültek és a rendőrség segítségére is vannak.

Dogo Argentino

Wikipédia

Néhány országban azonban törvényesen is betiltották őket agresszív hajlamuk miatt, például ok nélkül támadni. Szégyen, tekintve, hogy milyen aranyosak.

Tosa Inu

Ezt a fajtát eredetileg harci kutyának szánták, de egzotikus fajtának tartják, Japánból származik, így nehéz megtalálni és drága.

Tosa Inu

Wikipédia

Ettől eltekintve, a Tosa Inu veszélyesként is meg van jelölve, ami miatt bizonyos országokban betiltják. Tehát, ha azt gondolja, hogy ezt családi kedvencnek tartsa, érdemes átgondolnia.

Amerikai Bandogge

Ez a keresztezett kutya egy nápolyi masztifftól és egy amerikai pitbull terriertől származik. Eredetileg nem harcra szánták, de könnyen kiképezhetők ilyen célokra.

Bandog

Nagyon erős állatok, akiknek nem okoz gondot, ha szükség esetén harcba keverednek. Ez kiszámíthatatlan tulajdonságot hoz létre, amely nem biztonságos a gyermekei számára.

Cane Corso

A Cane Corso egy másik típusú masztiff, de állandó kölyökkutyaszemekkel, amelyeknek olyan nehéz ellenállni! A harci kutyaként ismert Canis Pugnax leszármazottjaként olyan kiszámíthatatlan tulajdonságai lehetnek, amelyek nem alkalmasak családi összejövetelekre.

Cane Corso

Wikipédia

Jobb, ha tudja, hogyan képezze ki a kutyáját, hogy elkerülje a veszekedést, vagy tanulja meg szétválasztani őket. Akárhogy is, ez a kutyafajta egyszerűen nem mindenkinek való.

Bull terrierek

A tojásfej megjelenéséről híres bullterrierben az a bámulatos dolog, hogy képesek egyszerre ragaszkodó és agresszív lenni. Megfelelő mennyiségű képzéssel önmaguk kezelésében jobb házi kedvencek lennének.

Angol bull terrier

Wikipédia

De ne feledje, hogy ilyen képzés nélkül érdemes átgondolnia más fajtaválasztásokat. Van akinek tul nagy kihívás lehet ezeket kezelni.

Boer Boel

A Boer Boel egy másik hatalmas kutyafajta, amelyet eredetileg védekezésre és ragadozókra szántak. A búr boelek okosak és rendkívül hűségesek, és ölnének, hogy megvédjék családjukat. És ez alatt azt értjük, hogy tényleg ölni kell, mert ezek a kutyák soha nem hátrálnak meg egy jó harctól, még akkor sem, ha közben az életüket kockáztatják.

BoerBoel dog

Wikipédia

De ha nem áll készen az ilyen típusú kutyára, érdemes lehet egy gyengédebb és lustább háziállatot választania.

Gull Dong

Elsősorban harci fajtaként ismert Gull Dong egy Gull Terrier és egy Bully Kutta hibridje. Független és uralkodó fajta, ami miatt nehezen irányíthatók. És mint minden terrier, általában túlságosan védelmezők, nem félnek a furcsa kutyáktól és az emberektől. Agresszív oldaluk könnyen megmutatkozhat ezekben a pillanatokban.

Gull dong kutya

Wikipédia

Tehát ha egyikőtök sem elég erős ahhoz, hogy kezelje őket, akkor lehet, hogy ez nem jó választás az Ön számára.

Basenji

A Basenji fajta vadászként ismert. Rengeteg vonzalmat mutathatnak gazdáik iránt, de szoronghatnak is idegenekkel szemben. És azt is érdemes megjegyezni, hogy nehéz őket nevelni, ami megnehezíti a háziasításukat.

Basenji kutya

Wikipédia

Mint tudják, ez a fajta nehézség azt is jelenti, hogy hogyan viselkednek a gyerekekkel szemben.

Amerikai bulldog

Az American BullDog egy másik hunky fajta, amelyről ismert, hogy a tökéletes őrzőkutya. Előfordulhat, hogy gyermekei nehezen tudják kezelni vad természetüket, és a makacsság jelenléte a gyermek és a fajta részéről túl sok lehet az Ön számára.

Amerikai bulldog

Wikipédia

Nem haboznak felpattanni, ha ingerültek lesznek, ami nem jó a gyerekeknek.

Filo Brasiliero

A félelmetes testalkatú Fila Brasileiros híres követési képességeiről. Ellenséges természetük azonban hírhedtté tette őket más országokban, ami betiltáshoz vezetett. Tehát nem csak hogy ezt a brazil fajtát nehéz megtalálni, hanem nagyon veszélyes is lehet a gyerekek körében.

Filo brasiliero kutya

Wikipédia

Ne hagyja őket felügyelet nélkül, különösen kisebb gyerekek esetén, különben bajt keres.

Presa Canario kutya

A Perro de Presa Canario egy másik óriási fajta, amelyről ismert, hogy a terelésre specializálódott. Agresszívek lehetnek idegenekkel szemben – legyen szó más kutyákról vagy emberekről –, de oktathatók.

Presa Canario kutya

commons.wikimedia.org

Lehet, hogy csak a szociális készségeik fejlesztésére szeretne összpontosítani. Általában nagyon óvatosak idegenekkel, emberekkel vagy kutyákkal egyaránt.

Boxer

Ismeretes, hogy a boxerek a kutyafajták óriásai közé tartoznak, mivel egy óangol bulldog és egy bullenbeisser keresztezett fajtái. De annak ellenére, hogy szelíd, szerető óriásként ismerik őket, nagyon agresszívek tudnak lenni, ha provokálják, amiben a gyerekek nagyon jók lehetnek.

boxer kutya

Wikipédia

Ha bemutatja ezt a kiskutyát a gyerekeinek, jobb, ha mindig felügyelet alatt marad.

Wolf hibrid

Igen, ez egy farkashibrid, és már önmagában a nevéből is megjósolhatod, hogy milyen forgatókönyvek történhetnek a fiataloddal, ha ezzel a fajtával a házadban van. Azt mondjuk, ez nem túl jó forgatókönyv.

Wolf hybrid kutya

Génjeinek kombinációja megjósolhatatlan tulajdonságokat mutat, ezért jobb, ha inkább a biztonság oldalán állunk.

Huskyk

A husky híres fajta, és tökéletes társa a kalandvágyó tulajdonosoknak. Híresek arról is, hogy hűségesek és rengeteg energiájuk van. De érdemes megjegyezni, hogy hajlamosak kisebb lényekre mint zsákmányra tekinteni és agresszívnek lenni velük szemben.

Husky kutya

Valójában nagyon hasonlítanak a farkasokra, ezért ne feledje, hogy viselkedésük is hasonló lehet azokéhoz.

Kaukázusi Ovcharka

Eredetileg a csorda védelmezőiként ismert kaukázusi ovcharka vagy kaukázusi juhászkutya uralkodó, bátor és védelmező.

Kaukázusi juhász kutya ovcharka

Nyíltan hűségesek, és szociálisan képzettnek kell lenniük, hogy ellenálljanak a tulajdonosaik védelmére irányuló késztetéseiknek.

Borzoi

A borzoi kutyák a szelíd óriások másik fajtájaként ismertek, tekintettel, hogy megfelelő képzés mellett jól viselkednek és társaságkedvelők. Azonban sok türelemre lehet szükség, amikor elkezdi kezelni őket.

Borzoi kutya

Wikipédia

Általában nincsenek tisztában azzal, milyen erősek, amikor durva játékot játszanak.

Belga malinois

Ahogy a neve is sugallja, a belga malinois-t először Belgiumban tenyésztették ki. Az intelligenciáról és a határtalan energiáról ismert kutyák őrzőkutyákként, sőt a rendfenntartásban is kiválóak, és gyakran összekeverik őket a német juhászkutyákkal. De ügyeljen, a védelmi ösztöneik agresszióhoz vezethetnek, különösen kisgyermekekkel és más állatokkal szemben. Félelmetes, 195 PSI-s harapási erővel tiszteletet parancsolnak. Ezek a kutyák olyan erőt képviselnek, amivel számolni kell. Egyesítik az erőt, az okosságot és a kiszámíthatatlanságot.

Belga Malino kutya

YouTube / ViralBe

Nagyon szép fajta, de mint minden kutyával, tisztelettel és óvatosan kell bánni velük, különösen, ha nem ismeritek egymást. Jó oka van, hogy a hadsereg egyik leghatékonyabb kutyája.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.