kutyaszállítás, macska szállítás, európa anglia kutya macska szállítás autóval Kutyaszállítás Brexit után angliába. Mi fog változni és mi nem
Skip to content
Kutyaszállítás Kezdőlap » Kutyaszállítás Brexit Után

Kutyaszállítás Brexit Után

kutya angliába
Kutya Szállítás
kutya angliába
MIÉRT ÜL ITT EZ A KUTYA??

2022 Január 1
A Brexit utáni kutya, macska szállításra egyenlőre ezek a feltételek vannak, de mint tudjuk ez még változhat.
2022 Márciustól megint változni fog valószínű.

Brexit kisállat szállítás Angliából kifelé

Brexit után az Angol Pet Passport érvénytelen  2020 December 31 után.

Kutyaszállítás angliából Brexit után

A kutyának macskának kell a microchip amit a veszettségi oltás előtt akármikor vagy legkésőbb a veszettségi oltással egyidőben kell megkapnia. Utánna a Kutya, Macska legalább 12 hetesnek kell legyen mielőtt megkaphatja a veszettségi oltást, majd 21 napot kell várni hogy az érvenyes legyen.

Ha korábban kapja mint 12 hetes kor az törvény szerint érvenytelen és meg kell ismételni miután a 12 hetet betöltötte, beleértve a 21 nap várakozási időt is. Az oltás napja nem számit bele a 21 napba.

Féregkezelés nem kell angliából az EU-ba, kivéve Irország, Norvégia, Finnország és Málta.

Utazás előtt nem korábban mint tíz nappal ami azt jelenti hogy tíz napon belül el kell menni egy Official Veterinary-hoz és kell csináltatni egy úgy nevezett Animal Health Certficate-et. Meg kell kérdezni az állatorvost hogy állíthat e ki Health certificate-et, mert nem mindegyik Official állatorvos.
Ez a Health Certificate csak 10 napig érvényes és ha az idő alatt az állat nem ér át Európába újjat kell csináltatni. Az állat 4 hónapig maradhat az EU-ban evvel a health certificate-el. Ha vissza is akar menni angliába.

Ha a kutya nem akar visszamenni angliába akkor tök mindegy, mert úgyse megy vissza. Ha meg később vissza akar menni kell egy EU pet passport-ot csináltatni es avval visszamehet, mert az EU pet passport ervenyes angliába bevinni őket.

Ha a kutyának macskának van EU állatútlevele es a veszettségi oltás még érvenyes akkor lehet azt is használni az Animal Health Certificate helyett. Angol állatorvos már nem jegyezhet be semmit az EU állat útlevélbe. Ha a veszettségi oltás már lejárt az útlevélben akkor csak az Animal Health certificate-el utazhat ki angliából.

Kisállat szállítás Europából Angliába

Ha Európából akarnak kutyát macskát vadászgörényt vinni angliába.

Ugyanaz kell mint eddig. Chip, Veszettségi oltás, Féregkezelés kutyáknak és EU útlevél.

Ha nem maga a tulajdonos szállítja az állatot hanem egy megbízottja, a tulajdonosnak az állat érkezésétől számitott 5 napon belöl szintén meg  kell érkezni angliába 5 napon belöl előtte vagy 5 napon belöl utánna.
Ha a tulajdonos már angliában lakik akár 25 éve is de nem 5 napon belül érkezik a következők érvényesek hiába angliai lakos.

Ha a tulajdonos nem érkezik 5 napon belöl, kereskedelmi szállításnak minősül és más szabályok vonatkoznak és abban az esetben egy Export Health Certificate kell a magyarországi helyileg illetékes Hatósági Állatorvostól.
Magyarországon a hatósági állatorvos a helyi önkormányzatoknál van es csak névben állatorvos mert nem praktizáló állatorvos.
Ez azt jelenti ha valakinek a kutya útlevelében egy Nyiregyházi cím van mint tulajdonosi cím, nem mehet egy Ceglédi hatósági állatorvoshoz kiállíttatni hanem csak a helyileg illetékes Nyiregyházi Hatóságihoz.

Ha Nyiregyháza mellett valahol egy kis falusi cím van beirva mint tulajdonosi cím akkor Nyiregyházára kell menni a Hatósági állatorvoshoz, vagy valamelyik masik kis városban amihez helyileg tartozik a kis falu. Meg kell kérdezni a helyi állatorvost hol van az illetékes hatósági állatorvos.

További információért vagy ha szállíttatni szeretnék kedvenceiket a 0044 7717 577531 számon vagy irjanak emailt kutyaszallitas@gmail.com 

Mi továbbra is Szivesen segítünk és szállítjuk kisállataikat.

“Halleluyah”

more info

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.