Kutyaszállítás Kezdőlap » Kutyaszállítás Brexit Után

Kutyaszállítás Brexit Után

kutya angliába

kutya angliába

Miért ül itt ez a kutya

Kutya Szállítás

A Brexit utáni kis állat, kutya, macska szállításra egyenlőre ezek a feltételek vannak nyilvánosságra hozva, de mint tudjuk ez még változhat.

Brexit kisállat szállítás Angliából kifelé

Változások lesznek miután Anglia kilép az EU-ból és valaki angliából akar kutyát macskát vadászgörényt európába vinni.
Brexit után az Angol EU Pet Passport érvénytelen lessz 2021 Január 1-töl.
Október 2020 van és el kell kezdeni a Január 2021 és utánni kutya macska szállítás rendezését ami a következő.

Kutyaszállítás Brexit után

A Kutya, Macska és Vadász görény legalább 3 hónaposnak (nem 12 hetes mint most) kell legyen mielőtt megkaphatja a veszettségi oltást, majd 30 napot kell várni.

30 nap eltelte után kell egy vérvételt csináltatni. Az állatorvosnak azt el kell küldeni egy EU álltal jóváhagyott laboratóriumba hogy megvizsgálják hogy megfelel e a követelményeknek.
Az antibody szintnek minimum 0.5 IU/ml kell elérni hogy megfeleljen.

Ezután még 90 napot kell várni a vérteszt dátumátol számítva mielőtt az állat az EU-ba utazhat, feltéve ha az antibody a vérben elérte a minimum szintet.

Utazás előtt nem korábban mint 10 nappal el kell menni egy hivatalos államilag meghatalmazott állatorvoshoz (hatósági állatorvos magyarul) egy egészségügyi bizonylatért (health certificate) ami 10 napig érvényes és ezalatt az idő alatt kell hogy a kutya-macska-vadászgörény  az EU-ba beutazzon. 4 Hónapot lehet vele maradni. Ha a 10 nap alatt nem utazik be az EU/ba, új egészségügyi bizonylatot kell kérni.
Angliában az az állatorvos aki útlevelt tud kiállítani hatósági állatorvosnak felel meg.

A vérvizsgálatot nem kell minden egyes kiutazáskor megcsináltatni ha a veszettségi oltás nem jár le. Vigyázni kell hogy lejárat előtt megkapja az újat és akkor folyamatos. Az egészégügyi bizonylatot viszont minden kiutazáskor be kell szerezni.

Ha a veszettségi oltás lejár újra kell oltani 30 nap után vérvizsgálatot csinálni és várni 90 napot utazás előtt csak úgy mint a legelső alkalommal.

Ezt az egészet már legalább 4 hónappal az utazás előtt el kell kezdeni ha az állatot is magukkal akarját vinni vagy az EU-ba szállítatni.
Hogy ez mennyibe fog kerülni, még nincs adat, de valószínű állatorvosonként változni fog.

Kisállat szállítás Europából Angliába

Ha Anglia kilép az Eu-ból, a kisállat szállítás a következőképpen fog alakulni ha Európából akarunk kutyát macskát vadászgörényt vinni angliába.
Ugyanaz kell mint eddig. Chip, Veszettségi oltás, Féregkezelés kutyáknak es útlevél.
További információért vagy ha szállíttatni szeretnék kedvenceiket a 0044 7717 577532 számon vagy irjanak emailt [email protected]gmail.com 
Szivesen segítünk.
God Bless you all
more info