Menü Bezárás

Kutyaszállítás Brexit Után

kutya angliába
Kutya Szállítás
kutya angliába
MIÉRT ÜL ITT EZ A KUTYA??

A Brexit utáni kis állat, kutya, macska szállításra egyenlőre ezek a feltételek vannak nyilvánosságra hozva, de mint tudjuk ez még változhat.

Brexit kisállat szállítás Angliából kifelé

Változások lesznek ha Anglia “Deal” nélkül lép ki az EU-ból és valaki angliából akar kutyát macskát vadászgörényt európába vinni.
Brexit után az Angol EU Pet Passport érvénytelen lessz 2019 Március 29 után.

Kutyaszállítás Brexit után

A Kutya, Macska és Vadász görény legalább 3 hónaposnak kell legyen mielőtt megkaphatja a veszettségi oltást, majd 30 napot kell várni.

30 nap eltelte után kell egy vérvételt csinálni. Az állatorvosnak azt el kell küldeni egy EU álltal jóváhagyott laboratóriumba hogy megvizsgálják hogy megfelel e a követelményeknek.
Az antibody szintnek minimum 0.5 IU/ml kell elérni hogy megfeleljen.

Még 3 hónapot kell várni a vérteszt dátumátol számítva mielőtt az állat az EU-ba utazhat, feltéve ha az antibody a vérben elérte a minimum szintet.

Utazás előtt nem korábban mint 10 nappal el kell menni egy hivatalos államilag meghatalmazott állatorvoshoz egy egészségügyi bizonylatért (health certificate) ami 10 napot ad arra hogy az EU-ba beutazhasson a kisállat. 4 Hónapot lehet vele maradni. Ha a 10 nap alatt nem utazik be az EU/ba, új egészségügyi bizonylatot kell kérni.

A vérvizsgálatot nem kell minden egyes kiutazáskor megcsináltatni ha a veszettségi oltás nem jár le. Vigyázni kell hogy lejárat előtt megkapja az újat. Az egészégügyi bizonylatot viszont minden kiutazáskor be kell szerezni.

Ha a veszettségi oltás lejár akkor újra kell oltani és rá 30 napra vérvizsgálatot csinálni és várni 90 napot utazás előtt csak úgy mint a legelső alkalommal.

Ajánlatos ezt az egészet már legalább 4 hónappal az utazás tervezése előtt elkezdeni ha az állatot is magukkal akarját vinni vagy az EU-ba szállítatni.

Kisállat szállítás Europából Angliába

Ha Anglia kilép az Eu-ból, a kisállat szállítás a következőképpen fog alakulni ha Európából akarunk kutyát macskát vadászgörényt vinni angliába.
Ugyanaz kell mint eddig. Chip, Veszettségi oltás, Féregkezelés kutyáknak es útlevél.
További információért vagy ha szállíttatni szeretnék kedvenceiket a 0044 7717 577532 számon vagy irjanak emailt [email protected]gmail.com 
Szivesen segítünk.
“Halleluyah”
more info