kutyaszállítás, macska szállítás, európa anglia kutya macska szállítás autóval Kutyát angliában eladni jo haszonért -de nem konnyű
Skip to content
Kutyaszállítás Kezdőlap » Kutyát Angliában Eladni

Kutyát Angliában Eladni

Kutyát angliában eladni

mint tudjuk sokkal magasabbak árakon lehet mint Magyarországon és sokan szeretnék ott eladni az almukat, de az angol weblapok nem engedik az import kutyák macskák hirdetését.

Az angolok nagyon rasszista népség és akadályozza a külföldieket ahol csak tudják így a kis állat eladásban is.

Miért akadályozzák? Mert 2012 Januárig nem lehetett kutyát behozni az országba csak 11 hónaposan es akkor is csak 6 hónap karantén után.

Evvel kizárták az import kutya lehetőséget, mert senki nem akarta kínozni a kutyáját 6 hónapig a karanténban. Nem kellet félniük a konkurrenciától. 2012 Januártól ez megváltozott az egységes EU állat útlevél bevezetésével.

Hirtelen a sok kelet európai felfedezte hogy kutyát angliában eladni sokkal többért lehet

és elöntötték az olcsóbb egészségesebb kutyákkal. Mint köztudott az angol kutyáknak kb 10-15 % százaléka genetikailag beteg, mert évtizedekig a beltenyészet uralkodott a hosszú karantén miatt. Nem jött be friss vér igy egymás közt pároztatták őket ha tetszett ha nem mert nem volt más.

Az áradatra kb 2013-ban összefogtak az angol tenyésztok és masszív negatív kampányt kezdtek el az országban az olcsóbb és egészségesebb kelet európai kutyák ellen mivel nem tudták eladni a saját kutyáikat még fél áron se.

A forgalmuk és jövedelmük a felére csökkent nagyon gyorsan. Ott ragadtak a sok beteg £2000-£3000 ezer fontos angol buldogokkal és más fajokkal, mert a kelet európait 1000 fontért adták egészségesebben.

A negatív kampány hatására a legtöbb és a fő és a legjobb angol hirdetési weblapok ahol kutyákat lehet hírdetni kitiltotta a külföldi (import) kutyák hírdetését.

Azt mondja a felhasználói utasításukban hogy “ha gyanítják hogy import kutya van hirdetve rögtön megszüntetik a hírdetést és zárolják az illeto tagságát”. Igy is csinálják!

Tudni kell hogy ezek a weblapok olyanok kezében vannak akik ők maguk is tenyésztok vagy valamilyen érdekeltségük van tenyészetben és a kutya businessben. Tehát védeni akarják a jövedelmüket. Persze mind azt a kifogást használja hogy angliában nincs veszettség és nem akarják hogy bekerüljön.

Mint tudjuk ez egy rakás kutyaszar kifogás

mert európában sincs veszettség a kutyák között. Valamivel magyarázniuk kell, mert nyiltan nem hivatkozhatnak arra hogy oda a jövedelmük!!

Evvel a lépéssel kizárták a kelet európai és import kutyákat a piacról. Szintén benne van a felhasználói szabályzatban hogy egy évben csak kétszer hírdethetsz kutyát eladásra hacsak nincs tenyésztői licenszod.

Itt úgy hívják hogy Licensed Breeder

(ha többször próbálsz hírdetni törlik és megszüntetik a tagságod mint ezt már sokan tapasztalták is).

Na evvel aztán ki vannak jól, mert hogy azt megkapd kell egy csomó mindent csinálnod a lakásodnál mint pl kennel építés, kifutó építés, eljárási terv hogy adsz túl a kutyaszaron, hogy gyűjtöd a kutyaszart, kaja tárolási módja, hűtése-fűtése a kennelnek, emergency eljárások, állatorvosi jóváhagyás, stb.

Egy csomó pénz és a legtöbb kelet európai szobát vagy lakást bérel ahol ezt nem is tudnák megcsinálni már eleve. Az mellett azt irják hogy evvel a kutyafarmokat próbálják kiszűrni de a licensed tenyésztok akik viszont simán hírdethetnek annyit amennyit akarnak.

Igazából semmi mások mint kutyafarmerek hisz a haszonért tenyésztenek, de az rendben van velük addig amíg angol az illető, mert ugye a külföldi aki lakást bérel nem tud licenszot szerezni a lakásra.

Szerencsére egyre több angol és egyre több felelősség tudó angol tenyésztő rájött hogy a kelet európai kutyák sokkal egészségesebbek és olcsóbbak és onnan vásárolnak.

Viszont beleszaladnak abba a problémába hogy nem tudják hol találják meg ezeket a kelet európai kutyákat és a tenyésztőket, mert nem beszélik a nyelvet és nem tudják a helyi ujságokat olvasni.

Kutyát eladni angliában az Angol törvények szerint 8 hetes kornál korábban nem szabad szétválasztani a kiskutyát a szülőtől.

Európai törvény viszont azt monjda hogy minimum 12 hetesnek kell lenni mielőtt a kutya-macska megkaphatja a veszettségi oltást és utánna meg 21 napot kell várni hogy az érvényes legyen mielőtt másik EU országba lehet szállítani.

Tehát a külföldi kutya minimum 14 hetes mire angliába behozható. 

Az mellett 2018 Oktober 1-töl új kutya eladási törvény lépett életbe amivel megszigorították a kutyát eladni angliában úgy hogy szinte mindenkinek kell tenyésztői licensz aki kutyát haszonért akar eladni még ha csak egy kutyát az el haszonért 12 honapon belul akkor is.