0044 7717 577532

Kutyát más nevére íratni angliában

Angliában nem kötelező a kutyák regisztrációja településenként de Aprilis 6, 2016 óta kötelező a kutyákba microchipet beültetni és azt regisztrálni valamelyik állat adatbázisban mint pl petlog .

Ha valaki másik EU s országból hoz be kutyát angliába azt csak útlevéllel tudja behozni és a kutyában már benne kell lenni a microchipnek. Ha az eredeti tulajdonos aki behozta regisztrálta valamelyik adatbázisban akkor a jelenlegi tulaj ír egy papírt (Statement) hogy eladta az új tulajnak es akkor az le tudja regisztrálni a chip szám alapján az adatbázisban.
Újabban már a chip regisztrációs nyomtatványon is van egy rész ahol a régi talj aláírja  hogy eladta a kutyát és mikor az be van küldve az adatbázis céghez azok csak át regisztrálják a kutyát az új tulaj nevére és a cimére.

Az adatbázisba az állatorvos is be tudja regisztrálni vagy pedig online le lehet tölteni a nyomtatványt, kitölteni és elpostázni. Mikor a kutya gazdát cserél nem lehet online regisztrálni de ha már az új gazda elköltözik egy másik címra azt online is megtudja csinálni.