kutyaszállítás, macska szállítás, európa anglia kutya macska szállítás autóval Tiltott kutya angliában -de fogalmam sincs miért tiltottak
Skip to content
Kutyaszállítás Kezdőlap » Tiltott Kutya Angliában

Tiltott Kutya Angliában

Amerikai Staffordshire Terrier

A tiltott kutya angliában Erre már több érdeklődőnek is válaszoltam emailben, de itt is leírom mert biztos hogy mást is érdekel.
Amerikai Staffordshire Terrier kutya angliában nem elismert faj. Ami azt jelenti hogy tiltott kutya.

Miért?? Mert Angol törvény szerint ha a kutya úgy néz ki, vagy olyan karaktere van mint egy tiltott kutyának akkor tiltva van és mivel az Amerikai Pitbull kutyához hasonlít ami tiltva van angliában, így az AmStaff is tiltott.

Hiába szelíd, törvény szerint akkor is tiltott kutya. Behozni az országba nem szabad. Ha valaki be próbálja csempészni és elkapják az Angol oldalon, a kutyát is elveszik és elaltaják és az illetőt is jól megbüntetik és még börtön is lehet belőle. A kocsit is elveszik csempészésért.

Persze vannak itt angliában is AmStaff kutyák és még árulják is őket az interneten. Sőt olyan is van aki behozza. 2013 Októberben vittem haza egyet akit 2 éve hozott ki a gazdája Magyarországról. Azt mondta hogy „a határon majdnem elvették tőle, de aztán elvitték a kutyát tesztelni úgy hogy a gazdája ne legyen ott, állat orvost hívtak és egy idő után úgy döntöttek hogy be engedik”, mert tényleg nagyon szelíd kutyus volt.

Kutya szállító cégre mint mi is vagyunk, nem bíznám rá ha be akarnám hozni, mert ha a határon el akarják venni, ők nem tudnak olyan döntést hozni mint a tulaj.

Csak azt tudom ajánlani hogy a tulaj is utazzon vele és ha a határon baj van akkor eldöntheti hogy visszafordul vele Magyarország felé, vagy hagyja hogy az angolok elaltassák

A múltkor direkt felhívtam a DEFRA-t (ez szabályozza az import-export állatokat angliában) hogy hátha ki tudok belőlük húzni valami kiutat. A lady akivel beszéltem nagyon barátságos és közlékeny volt és Ő is csak azt tudta mondani ami a törvény, de annyit ki tudtam belőle húzni hogy függhet a vámostól is és attól is hogy a kocsit megnézik a határon vagy sem. Nem minden kocsit néznek meg hanem szúrópróba szerűen csinálják.

Van egy hivatalos módja amivel be lehet hozni. Még az utazás előtt meg kell kérni az engedélyt az angol hatóságoktól és ha jóváhagyják a kutya itt lehet legálisan minden további baj nélkül.

Tiltott kutya angliában

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.